Saznajte koje su razlike između skimerskog i preljevnog bazena, kako produžiti sezonu kupanja te koje su alternative kloru u kemijskom tretiranju bazenske vode.

Više ne morate brinuti kako svojim djelatnicima i gostima osigurati siguran boravak na radnom mjestu jer vam brzom i provjerenom metodom dezinfekcije rješavamo taj problem.

Krajem ljeta potrebno je prekriti bazen na adekvatan način s ciljem njegove zaštite i povećane otpornosti na vanjske utjecaje koje donosi hladnije vrijeme. Bazenske prekrivače dijelimo na ljetne, zimske i prekrivače za cijelu godinu, a prema načinu na koji prekrivaju bazen razlikujemo prekrivače s ručnim mehanizmima i automatske prekrivače.

Bazensko kupalište treba čistiti dnevno. Za čišćenje čistog dijela bazenskog kupališta obavezna je uporaba mehaničkih i kemijskih sredstava za čišćenje te, po potrebi, i sredstava za dezinfekciju. Postupak hiperkloriranja može provoditi isključivo pravna osoba ovlaštena za provođenje preventivne dezinfekcije.

Otapanje bez ispuštanja plinova i bilo kakvih mirisa čini bazene s vodikovim peroksidom posebno pogodnim za djecu i odrasle osjetljive na klor.

Legionella spp. otporna je na uobičajene koncentracije dezinfekcijskih sredstava u vodovodnoj vodi, pa se može naći i u sustavima za opskrbu pitkom vodom. U nekim slučajevima je, iz ovog razloge, potrebno napraviti hiperklorinaciju sustava tople i hladne vode.

od 1.12.2018. svi obveznici javne nabave su obvezni zaprimati elektroničke račune
od 1.7.2019. svi obveznici javne nabave su obvezni slati elektroničke račune

o nama

Tvrtka Controlmatik d.o.o. osnovana je 1992. godine. Već na samim počecima odredili smo opremu za dezinfekciju voda kao svoju primarnu djelatnost koja je ostala naš imperativ do danas. Bitna razlika do koje je došlo tijekom našeg razvoja jest vlastita proizvodna tehnologija za proces automatizacije dezinfekcije voda. Umjesto uvoza, naše elektro-upravljačke ormare sada proizvode naši zaposlenici. Našu kvalitetu i brigu o okolišu potvrđuju norme ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 certificirane od strane SGS-a. Uspješno upravljamo potencijalnim rizicima sigurnosti i zdravlja zaposlenika na radu, što potvrđuje i činjenica da je više od polovice naših zaposlenika s nama više od desetljeća.

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima u prošloj godini, tvrtka je zadovoljila sve stroge financijsko – analitičke kriterije prema metodologiji jedinstvenoj za područje cijele Europe te stekla pravo postati nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti 2018, koji je dodjeljen od strane Bisnode, vodećeg pružatelja poslovnih informacija u Europi i Hrvatskoj. Tvrtka pripada u skupinu od 5% najboljih poduzeća u Republici Hrvatskoj, što potvrđuje međunarodno priznati Certifikat bonitetne izvrsnosti, koji je ujedno i referenca da smo siguran, ugledan i poželjan partner.

U vlastiti objekt uselili smo u listopadu 2009. godine, u jeku ekonomske krize zajedno smo prošli kroz teško razdoblje iz kojeg smo izašli jači, organiziraniji i senzibiliziraniji za društvene probleme. Naše društvo trenutno se suočava s velikom stopom iseljavanja mladih. Iz tog razloga odlučili smo djelovati na nivou svoje županije, intenzivnijim regrutiranjem mladih u našu firmu koji će, pod budnim okom naših šest inženjera, učiti i stjecati praksu iz svoje struke.