Controlmatik Pool Case Study: Hotel Borovnik

Osnovne informacije o klijentu: Hotel Borovnik d.o.o., Tisno

Hotel Borovnik smješten je u naselju Tisno na otoku Murteru. Tisno je dalmatinska općina, specifična po tome što je jednim dijelom na otoku, a drugim na kopnu. Njegova obilježja – raznolikost prirodnog i izgrađenog ambijenta na relativno malom prostoru te blizina Nacionalnog parka Kornati, čine ga atraktivnom turističkom destinacijom. S ciljem unaprjeđenja turističke ponude svojeg hotela, investitor je odlučio zamijeniti postojeći bazen novim.

Izazov

Zamjena postojećega bazena novim, koji udovoljava svim sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta.

Rješenje

Izradili smo glavni projekt bazenske tehnike prema kojem smo proizveli, ugradili i pustili u rad kompletnu bazensku tehniku.

Za potrebe hotela Borovnik u Tisnom izradili smo glavni projekt bazenske tehnike prema kojem smo proizveli, ugradili i pustili u rad kompletnu bazensku tehniku. Sukladno arhitektonskom rješenju objekta, realizirali smo vanjski preljevni bazen – što znači da ima preljevni kanal i kompenzacijski bazen u podbazenskom prostoru. Obrada bazenske vode  obavlja se automatiziranim postupkom filtracija-dezinfekcija. Kemijska priprema bazenske vode uključuje dezinfekciju natrijevim hipokloritom (NaOCl) i automatsku regulaciju pH-vrijednosti.

Montaža podnih mlaznica i ispusta

Povrat bazenske vode riješen je preko preljevnog kanala. Odvođenjem bazenske vode iz površinske zone odstranjuju se nečistoće iz kritičnih područja bazenskog volumena i ostvaruje pravilna cirkulacija vode u bazenskoj školjci. Bazenska se voda preko preljevnog ruba vodi u kompenzacijski bazen, u kojem se dodaje svježa voda. Cirkulacijska pumpa crpi bazensku vodu iz kompenzacijskog bazena te je potiskuje u filtersko postrojenje, u kojem se provodi mehanička priprema vode. Cirkulacijska pumpa ima mogućnost automatskog stavljanja u rad preko programabilnog logičkog kontrolera (PLC) ili ručno te mogućnost samostalnog rada ili rada u paraleli.

Poslije mehaničke pripreme (filtracije) provodi se kemijska priprema (dezinfekcija) bazenske vode. Bazen hotela Borovnik kao dezinfekcijsko sredstvo upotrebljava natrijev hipoklorit (NaOCl). U cilju optimalnog djelovanja dezinfekcijskog sredstva i podešavanja pH-vrijednosti ugodne za kožu kupaća, provodi se dodavanje pH-minusa i održavanje pH-vrijednosti u granicama od 7,2 do 7,8. Sadržaj slobodnog klora i pH-vrijednosti u bazenskoj vodi  automatski se mjere i kontinuirano reguliraju prema zadanim vrijednostima. Trenutne vrijednosti ovih dvaju parametara stalno su dostupne na ekranu PLC-a.

Noću bazen osvjetljavaju LED reflektori.

Good location, nice beds and great swimming pool.

The pool area is immaculate.

Unatoč prekrasnome Jadranskom moru, preferencije gostiju učinile su bazene dijelom redovne ponude hotela. Ipak, radi se o tehnički zahtjevnom proizvodu čiji rad treba biti besprijekoran jer svaka omaška pri radu bazenske tehnike može imati utjecaj na zdravlje kupaća te, posljedično, na reputaciju hotela. Pridružite se našim zadovoljnim kupcima i budite sigurni da će bazen doprinijeti wow efektu vašeg hotela.

Kako učiniti bazen sigurnim?

Bazeni su zabava za cijelu obitelj, ali ponekad se događaju nezgode. Na tržištu postoji niz sigurnosnih mjera koje omogućavaju prevenciju i/ili pravovremenu reakciju ako dođe do nezgode na bazenu. Od pokrivača za bazen do alarma za valove, donosimo vam vodič provjerenih načina na koje možete učiniti svoj bazen sigurnim.

Zašto bazen treba krov? Prednosti bazenskih kupola

Postoji mnogo načina na koje možete zaštititi svoj bazen, ali nijedan od njih ne nudi toliko prednosti kao bazenske kupole. Osim što pružaju svu zaštitu koju nude i bazenski prekrivači, ove elegantne strukture proširuju značajke klasičnih bazenskih prekrivača. Bazenske kupole direktno utječu na povećanje funkcionalnosti bazena, pojednostavljivanje održavanja, ali i na njegov vizualni dojam. Svaka bazenska kupola proizvodi se po narudžbi što omogućava prilagođavanje stilu i potrebama kupca. U nastavku donosimo glavne razloge za ugradnju bazenske kupole.

Controlmatik Pool Case Study: Hotel Borovnik

Izradili smo glavni projekt bazenske tehnike prema kojem smo proizveli, ugradili i pustili u rad kompletnu bazensku tehniku.

Controlmatik Pool Case Study: Hotel Plaža Duće

Izveli smo kompletnu bazensku tehniku vanjskog i unutarnjeg bazenskog kupališta, uključujući posebne efekte.

Webinar: Tehnički opis bazena

Saznajte koje su razlike između skimerskog i preljevnog bazena, kako produžiti sezonu kupanja te koje su alternative kloru u kemijskom tretiranju bazenske vode.

Bazenski prekrivači: Neka vaš bazen spremno dočeka zimu

Krajem ljeta potrebno je prekriti bazen na adekvatan način s ciljem njegove zaštite i povećane otpornosti na vanjske utjecaje koje donosi hladnije vrijeme. Bazenske prekrivače dijelimo na ljetne, zimske i prekrivače za cijelu godinu, a prema načinu na koji prekrivaju bazen razlikujemo prekrivače s ručnim mehanizmima i automatske prekrivače.

Održavanje bazenskih kupališta

Bazensko kupalište treba čistiti dnevno. Za čišćenje čistog dijela bazenskog kupališta obavezna je uporaba mehaničkih i kemijskih sredstava za čišćenje te, po potrebi, i sredstava za dezinfekciju. Postupak hiperkloriranja može provoditi isključivo pravna osoba ovlaštena za provođenje preventivne dezinfekcije.

Bazen s vodikovim peroksidom

Otapanje bez ispuštanja plinova i bilo kakvih mirisa čini bazene s vodikovim peroksidom posebno pogodnim za djecu i odrasle osjetljive na klor.