Sudjelovali smo na Sajmu poslodavaca Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA

Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA, organizirala je Sajam poslodavaca u petak, 21. listopada. S veseljem smo se odazvali sudjelovanju na ovom sajmu, koji promovira vrijednosti za koje se i naše poduzeće zalaže – promociju strukovnih zanimanja i cjeloživotnog učenja u našoj županiji te povezivanje poslodavaca sa srednjoškolcima – našim budućim zaposlenicima kroz programe stručne prakse, koja nerijetko završavaju početkom stalnog radnog odnosa.

U sklopu sajma smo se predstavili učenicima industrijsko-obrtničke škole, a Josipa Radovčić, voditeljica DDD službe Controlmatika, sudjelovala je na panelu “Iz srednje u redove prednje”, na kojem se raspravljalo o izazovima i preprekama koje očekuju učenike nakon završetka strukovnog školovanja. S nama su na panelu sudjelovali predstavnici iz Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, poduzeća Ivanal d.o.o. te alumni škole, direktor poduzeća Termo Bačić.

Vrijednost projekta “ARS MECHANICA za nove kompetencije” je 30.689.898,49 kn, a izvor financiranja je Europski socijalni fond i to u 100% iznosu. Trajanje projekta je 44 mjeseca, od 1.1.2020. do 31.8.2023. godine.